Sinds 1992 heeft het Roemeens Ensemble onafgebroken gefunctioneerd o.l.v. zijn oprichtster, Denise Overeem, als cursus van de toenmalige Stedelijke Muziekschool Zoetermeer, later van het CKC en sinds 2006 als zelfstandige stichting.

Geprofileerd als innovatieve cursus, vooruitstrevend voor zowel het muziekonderwijs als voor de culturele horizon van de concertbezoeker, blijft het Roemeens Ensemble  landelijk uniek: het orkestonderricht is gebaseerd op alle genres muziek en dans uit 5 continenten en toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, instrument en niveau; de podiumactiviteit integreert alle kunsten zodat deelnemer en publiek een wereldwijd beeld van kunst en cultuur krijgt.

Alle projecten van het Roemeens Ensemble zijn een ontmoetingsplaats van verschillende kunsten, alle soorten muziek, tradities en gewoonten van vele culturen en talent van eigen bodem - een mengelmoes van uitbundigheid, ontroering en virtuositeit.

   
   
   
   
   
   
     
Enkele (van de vele) gerealiseerde projecten de afgelopen 18 jaar:

Van Zigeuner tot klassiek, Cultuur zonder grenzen, Wereldwijd, Kerst en nieuwjaar in Roemenie, Nieuwjaarsmuziek bij Christenen, Joden en Islamieten, Ambassadeur van Wereldculturen, Kunst voor Vrede Midzomer, Rituelen, en vele concerten gewijd aan Oost-Europa en Roemenie.

De activiteit van het Roemeens Ensemble draagt als motto de uitspraak van de Roemeense componist George Enescu:

"De heilige opdracht van de muziek is de liefde en verbroedering teweeg te brengen onder de volkeren die gescheiden zijn door geloof en gewoonten, haat te verdrijven en alle harten in een warme broederschap te verenigen”.

Klik op het logo om door te gaan